نکات نگهداری ماهی قرمز

نکات نگهداری ماهی قرمز

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در آستانه سال جدید نکات بهداشتی و ضروری در خرید و نگهداری ماهی قرمز را بیان کرد.

 

تابا؛محمد مکی نیا بیان کرد: با توجه به فرا رسیدن ایام پایانی سال و قصد برخی شهروندان برای تهیه ماهی قرمز ، باید برای حفظ سلامتی خود و اعضای خانواده در موقع خرید نکات بهداشتی و نشانه هایی را که نشان دهنده سلامت ماهی است رعایت شود.

 

وی افزود:در موقع خرید ماهی سفره هفت سین، توجه شود که ماهی تحرک خوب و شنای عادی داشته باشد، پوست آن براق و عاری از هرگونه زخم بوده و همچنین دارای فلس سالم باشد.

 

وی ادامه داد: همچنین باله ها و لبه درپوش آبششی ماهی نباید دچار پوسیدگی، پرخونی و چروکیدگی باشد ؛ چشم های ماهی باید براق و حالت طبیعی داشته باشد به گونه ای که گود رفته و یا بیرون زدگی غیرعادی نداشته باشد.

 

مکی نیا از شهروندان خواست از رها کردن ماهی قرمز و زینتی سفره هفت سین و لاک پشت گوش قرمز(مینیاتوری) خود پس از ایام نوروزی در رودخانه ها، تالاب ها و آب های آزاد خودداری کنند.
به گفته وی شهروندان برای این منظور ، از آکواریوم، حوضچه و آبنمای بوستان ها استفاده کنند.

 

وی افزود: جلوگیری از تماس کودکان و افراد حساس دارای سابقه آلرژی با ماهی و شستن دست ها پس از تماس با آن از نکات دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی خوزستان توصیه کرد تا پس از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، دست ها با آب و صابون خوب شسته شود و از دست زدن به چشم، پوست و دهان خودداری شود؛ ضمن آنکه استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است.

 

وی در ادامه افزود: کسانی که مشکلات پوستی و یا جراحاتی در سطح پوست دارند از تماس مستقیم با ماهی و یا آب ماهی بپرهیزند زیرا این امر ممکن است موجب انتقال بیماری از ماهی به فرد شود.

 

مکی نیا گفت:هنگام تعویض آب ماهی از دستکش استفاده، و پس از تعویض آب ، دست های خود را با آب و صابون بشویید.