به گزارش تابا؛علی داوودی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزارشد؛ اظهار کرد: امنیت و سلامت مردم در اولویت اقدامات اداره کل استاندارد قرار دارد و با همراهی و همکاری دستگاههای نظارتی و قضایی استان نظارت بسیار خوبی بر محموله وارداتی از مرزهای استان در حال انجام است.
داوودی در ادامه سخنان خود از تدوین و تجدید ۳۵ استاندارد ملی توسط کارشناسان این اداره کل خبرداد و افزود: این رقم تا پایان امسال به ۶۰ مورد نیز افزایش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: طی سال جاری ۸۰ پروانه استاندارد در استان صادر و ۱۵۰ پروانه نیز تمدید شد.
داوودی با اشاره به اینکه یکی از موارد مقابله با کمفروشی در استان بررسی اندازه گیری ترازوها است گفت: طی بازرسیهای انجام شده در استان ۶۰ ترازوی غیراستاندارد در استان توقیف شد.
مدیر کل استاندارد خوزستان اضافه کرد: اغلب ترازوهای غیراستاندارد از وانت بارهایی که کنار جاده اقدام به فروش کالا میکنند جمعآوری شده است.
داوودی در ادامه با اشاره به بازرسی عیار طلای عرضه شده در بازار و کارگاههای تولیدی استان تصریح کرد: ۸۰ درصد آزمونهای انجام شده منطبق با استاندارد بوده است.
مدیر کل استاندارد خوزستان با بیان اینکه امسال ۷۱۰ میلیون لیتر بنزین وارداتی از مرزهای استان وارد کشور شد گفت: ترخیص ۲۵۰ میلیون لیتر به دلیل مغایرت با استاندارد، مورد موافقت قرار نگرفت.
وی ادامه داد: با همراهی دادگستری و شرکت پخش فرآوردههای نفتی استان نواقص این محموله بر اساس قوانین استاندارد برطرف شد و۷۰ میلیون لیتر از این محموله بنزین به کشور مبدا مرجوع شد و باقی محموله بعد از تایید انطابق با استاندارد ترخیص شد.
بنزین پالایشگاه آبادان در انتظار دریافت گواهی استاندارد
مدیر کل استاندارد خوزستان ادامه داد: بنزین تولیدی در پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) استان دارای گواهی استاندارد است.
وی افزود: بنزین تولیدی در پالایشگاه آبادان گواهی استاندارد ندارد که این موضوع با همکاری دادستانی استان تا زمان دریافت شاخصهها و گواهی استان پیگیری میشود.
داوودی اظهار کرد: نقدی که مدیران این شرکت به این موضوع دارند تحریمها و موانعی است که برای خرید تجهیزات وجود دارد و استاندارد اجباری را مشمول بنزین نمیدانند.
مدیر کل استاندارد خوزستان تصریح کرد: با این وجود اقدامات لازم و نامه نگاریها برای دریافت گواهی استاندارد توسط این شرکت همچنان ادامه دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه کمفروشی در شیرینی فروشیها به طور جدی پیگیری میشود ادامه داد: طبق دستورالعمل جدید ملی استاندارد شیرینی فروشیها نباید وزن جعبه را در هنگام فروش محاسبه کنند.
وی با بیان اینکه این اقدام نوعی کمفروشی محسوب میشود افزود: طی بازرسیهای انجام شده ۵۰ شیرینی فروش در استان در هنگام فروش کالا وزن جعبه را محاسبه میکردند که به پرداخت ۱۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.
داوودی گفت: بر اساس برآورد انجام شده ۶ هزار کیلوگرم شیرینی از سوی این تعداد شیرینی فروش، کم فروشی شده است.
حذف محاسبه وزن جعبه در فروش شیرینی از سال گذشته از سوی سازمان استاندارد ابلاغ شده و انجام این کار به عنوان تخلف کمفروشی محسوب میشود.
مدیر کل استاندارد خوزستان با بیان اینکه این موضوع به طور جدی در دست پیگیری است اظهار کرد: اتحادیه شیرنی فروشیهای استان نیز این دستورالعمل را که از سال گذشته عملیاتی شده با عنوان خالص فروشی به صاحبان اصناف ابلاغ کرده است.ساناز فدعمی