به گزارش تابا؛ غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در دیدار با تولید کنندگان برتر بخش کشاورزی استان خوزستان در محل استانداری گفت: اینکه شما در تولید و اشتغال کشور نقش خود را ایفا میکنید در جای خود اهمیت دارد اما علاوه بر این مهم شما استقلال و امنیت غذایی جامعه را فراهم میکنید.
وی افزود: ما در زمان انقلاب برای گندم به واردات کامل نیاز داشتیم و تا ۱۵ سال پیش همچنان روند واردات گندم ادامه داشت که خوشبختانه با همت شما تا حد زیادی در این بخش خودکفا شدیم و حتی در برخی از سالها صادرات گندم داشتیم.
شریعتی یادآور شد: خوزستان به دلیل زمین های حاصلخیز و وجود آبهای فراوان به قطب کشاورزی در سطح کشور تبدیل شده است و بیش از دویست هزار نفر در این بخش در استان اشتغال دارند.
استاندار خوزستان بیان کرد: با اجرای فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در بخش های مختلف کشاورزی شاهد رشد چشمگیر هستیم از جمله اینکه در تولید گندم رتبه اول هستیم و در آبزی پروری نیز اخیرا رتبه اول کشور را کسب کردیم و با طرح هایی که در دست اجرا داریم از جمله فاز دوم طرح آزادگان، طرح های هندیجان، ماهشهر و اندیکا به سمت و سویی میرویم که مانند گندم فاصله قابل توجهی با استان رتبه دوم ایجاد نماییم.
شریعتی ادامه داد: در تولید دیگر محصولات همچون برنج، کلزا، ذرت، چغندر، خرما، کنجد، حبوبات، صیفی جات و دامپروری خوزستان در مسیر خوبی قرار گرفته است و رغبت به سرمایه گذاری افزایش یافته است.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: تولید مبتنی بر عرضه و تقاضا موجب رشد و رونق میشود و سیاست تولید مبتنی بر اجبار نتیجه بخش نیست. اینکه کارخانه های تولید قند در استان بازسازی و ساخته شد کشاورزان ما را به چغندر متمایل کرد.
شریعتی اظهار داشت: در فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ۸ تا ده کارخانه قند ساخته خواهد شد و با حمایت و برنامه ریزی صورت گرفته کارخانه کشت و صنعت کارون به زودی دو منظوره خواهد شد تا هم از نیشکر و هم از چغندر تولید داشته باشد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: همه طرح ها چه در کشاورزی و چه دیگر بخش ها باید مبتنی بر توجیه پذیری و سوددهی باشد.
شریعتی تصریح کرد: با اجرای فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری تولید محصولات کشاورزی در استان از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید و معیشت و قدرت خرید کشاورزان خوزستان بهبود یافته است که این خواست و هدف ماست.
استاندار خوزستان تاکید کرد: باید تعاونی بهره برداران ایجاد شود و زمامداری به دست خود کشاورزان باشد تا بهره برداری بهینه از زیرساخت های ایجاد شده پایدار باشد.