در آستانه دهه پنجم انقلاب اسلامی دوره سعی و خطا در انتخاب ها جایز نیست.
برای اجرای اهداف و آرمان های اقتصادی انقلاب به مدیری جهادی و اقتصاددان نیازداریم. یکی از ویژگی های مدیریت جهادی، استفاده از ظرفیت ها و بهره گیری از امکانات موجود برای نیل به اهداف متعالی جامعه است. لذا مقام معظم رهبری با تأکید بر وجود استعداد و ظرفیت پیشرفت در جامعه، می فرمایند: «اگر ملّتی به خود نیاید، خود را قوی نکند، دیگران به او زور می گویند. بعضی ملّت ها هستند که تا قوی شدن، فاصله زیادی دارند؛ امیدی وجود ندارد که بخواهند نیرویی در خود ایجاد کنند که بتوانند با زورگویان و گردن کلفت های دنیا، مقابله کنند.
امّا ملّت ما این گونه نیست؛ ما اوّلاً استعداد قوی شدن، زیاد داریم؛ امکانات و ظرفیّت ها هم زیاد داریم؛ ملّت ما به سمت اقتدار ملّی هم راه افتاده است و راه زیادی پیموده است؛ من بر این اساس نقشه کلّی سال ۹۳ را در این دو عنصر می بینم که در پیام اوّل سال عرض کردم: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملّی و مدیریت جهادی.
انقلاب اسلامی ایران در کنار آرمان های بلند سیاسی و فرهنگی اجتماعی، به مسائل دنیایی مردم و امور اقتصادی نیز در شعائر اهتمام ورزید: از جمله آنها:
۱ـ جلوگیری از غارت بیت المال توسط خاندان شاهنشاهی و وابستگان آن.
۲ـ حفظ و بهره وری از ذخایر زیر زمینی و معادن و منابع.
۳ـ استقلال و خودکفای اقتصادی، صنعتی.
۴ـ اهتمام به پیشرفت صنعتی و تکنولوژیک از طریق برنامه ریزی اقتصادی.
۵ـ ریشه کن کردن فقر و محرومیت.
۶ـ تأمین نیازهای اساسی، شامل مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده.
۷ـ تنظیم برنامه اقتصادی کشور به گونه ای که افراد هم به کار هم تفریح و هم خودسازی معنوی و استراحت و شرکت در اداره کشور و افزایش ابتکار داشته باشند.
۸ـ تأمین شرایط برای اشتغال کامل.
۹ـ عدم اجبار افراد به کار معین و جلوگیری از بهره کشی از کار دیگران.
۱۰ـ منع اسراف، تجملات و تبذیر.
۱۱ـ عدالت اقتصادی و کم کردن فاصله طبقاتی.
۱۲ـ جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر کشور.
۱۳ـ منع اضرار به غیر، انحصار، احتکار و ربا.
۱۴ـ محرومیت زدایی.
دکترحاج محسن رضایی تنها کاندیدای ریاست جمهوری هستند، که برای برون رفت از مشکلات اقتصادی کشوربرنامه دارند. برنامه ای که قبلا آزمایش خود را در کشورهای دیگرپس داده است و بر اساس سعی و خطا نیست.