به گزارش تابا کارگروه کاهش آلودگی هوای خوزستان شامگاه چهارشنبه در سالن جلسات اداره کل بحران استانداری، برای بررسی عوامل آلایندگی هوای استان در ماههای اخیر تشکیل شد. در این نشست علاوه بر بررسی وضعیت کیفیت سوخت در استان، شرایط صنایع آلاینده همچون شرکت نیشکر، شرکت فولاد خوزستان و شرکت کربن بررسی و آغاز طرح L.E.Z در اهواز در راستای قانون هوای پاک نیز اعلام شد.
فاضل عبیات در این نشست،افزود: جابجایی شرکت کربن اهواز در دی ماه سال ۹۸ بر اساس قانون هوای پاک مصوب شده بود و این شرکت وقت کافی برای بررسی گزینههای جایگزین داشته است.
وی از گزارش مدیر کارخانه کربن اهواز انتقاد کرد و اظهار داشت: برخورد مجموعه این شرکت با کارگروه کاهش آلودگی هوای استان قابل قبول نیست، براساس قانون، صنعتی که از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست به عنوان آلاینده معرفی میشود باید تکلیف خود را روشن و برنامه دقیق برای جابجایی اعلام کند.
عبیات با بیان اینکه در زمینه آلودگی هوا با کسی تعارف نداریم، افزود: اشتغال ۳۰۰ نفر در این شرکت دلیلی برای تداوم کار یک صنعت آلاینده به شمار نمیآید زیرا سلامتی شاغلان و شهروندان اهواز برای ما مهمتر است.
جانشین استاندار خوزستان در کارگروه کاهش آلودگی هوا، نسبت به توزیع سوخت غیراستاندارد هشدار داد و گفت: میزان گوگرد در برخی جایگاههای بنزین استان تا بیش از ۱۰ برابر استاندارد گزارش شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان نتایج نمونه گیریهای بنزین از جایگاههای سوخت را نگران کننده دانست و گفت: میزان گوگرد در بنزین برخی جایگاههای نمونه برداری شده تا بیش از ۱۰ برابر استاندارد است که این مساله هشداری برای همه ماست.
فاضل عبیات افزود: بر اساس گزارش اداره کل حفاظت محیط زیست، کیفیت نامناسب سوخت سهم بسزایی در آلودگی هوای اهواز دارد و پایش و نظارت این حوزه باید بیشتر شود.
معاون استاندار خوزستان با اشاره به آغاز اجرای طرح L.E.Z در اهواز گفت: این طرح از ابتدای بهمن در مرکز شهر اهواز آغاز شده و خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول جریمه هستند.
وی افزود: بر اساس ابلاغیه وزارت کشور این طرح باید در همه کلانشهرها اجرا شود، بر همین اساس از ابتدای سال آینده همه دوربینهای ترافیکی شهر اهواز فعال شده و خودروهای فاقد معاینه فنی در صورت تردد در سطح شهر، جریمه میشوند.
عبیات اضافه کرد: در صورت اتمام سیاهه انتشار آلودگی هوا و تعیین سهم هر کدام از آلایندهها، میتوان در شورای ترافیک تصمیمات بهتری اتخاذ کرد.
وی تاکید کرد: برنامه فولاد برای کاهش آلودگی هوا نوید بخش بوده اما این شرکت باید برای روستاهای اطراف که تحت تاثیر آلودگیها هستند نیز تصمیم گیری و به مسئولیت اجتماعی خود درباره آنها عمل کند.
عبیات با انتقاد از غیبت همه مدیران دستگاههای اجرایی عضو این جلسه، گفت: یکی از معیارهای ارزیابی مدیران حضور در جلسات کارگروه آلودگی هوا است لذا مدیران غایب علاوه بر تذکر کتبی در ارزیابی آنها قید میشود.