به گزارش تابا؛جلیل مختار در تشریح جزییات وقوع سیلاب در استان خوزستان، گفت: هماکنون اهواز به شدت با مشکل وقوع سیلاب مواجه شده است و در آبادان هم تنها مقداری آبگرفتگی در سطح خیابانها ایجاد شده است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: مشکل بسیار مهمی که در آبادان، خرمشهر و سایر شهرهای استان خوزستان وجود دارد به ساماندهی آبهای سطحی برمیگردد، از سوی دیگر وضعیت سیستم فاضلاب از دیگر مشکلات این منطقه است، چراکه متاسفانه یا فرسوده بوده یا فاقد لولهکشی فاضلاب هستند، کما اینکه در آبادان حدود ۴۲۰ کیلومتر فاقد لولهکشی فاضلاب هستند که وقتی سیستم جمعآوری دفع آبهای سطحی هم وجود نداشته باشد، انباشت آب باعث بروز خسارت میشود.
وی با بیان اینکه در سال گذشته در پی بارندگی شدید ۴ منطقه ما نیز به زیر آب رفت اما امسال فقط مقداری آبگرفتگی ایجاد شد، تصریح کرد: مدیریت بحران در استان خوزستان نتوانسته است پمپهایی SPکه سال گذشته درخواست کرده بودیم، تعبیه کند تا با تخلیه آب مانع از گرفتگی شود، همچنین شهرداری برای لایروبی اقدامی انجام نداده است تا مسیرها باز شوند و آب تخلیه شود، از سوی دیگر نقاط بحرانی در نقطه تلاقی بین فاضلاب و آبهای سطحی وجود دارد که هنوز رفع نشدهاند واین در حالی است که باید تحقق این امر در اولویت برنامههای این منطقه قرار میگرفت اما استانداری حتی تا دیروز هم این موضوع را تعیین تکلیف نکرده بود.
مختار عنوان کرد: بنده ۳ هفته قبل این موضوع را به استانداری متذکر شده بودم که در آبادان ۹ نقطه بحرانی وجود دارد، همچنین ۸ ایستگاه پمپاژ و لایروبی نیاز داریم که چندین ماه قبل این موضوع را هم به شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان خوزستان متذکر شدم. از سوی دیگر تعدادی پروژههای ناتمام فاضلاب در این منطقه وجود دارند که میتوانند آبهای سطحی را انتقال دهند و این موارد مهمی است که چنانچه به درستی مدیریت کنیم و دولت هم در این زمینه کمک کند با مشکلی مواجه نمیشویم.
عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم، با اشاره به پیگیریهایی که در چهار سال گذشته برای رفع مشکلات حوزه انتخابیهاش جهت ممانعت از تکرار وقوع سیل انجام داده است، اظهار کرد: متاسفانه مسئولان مربوطه به بهانه نبود منابع مالی همکاری نکردند و همین الان هم از ظرفیت قانونی ماده ۵۶ هم درخواست کردیم که از طریق فاینانس داخلی پروژه فاضلاب داخلی را تکمیل کنیم. همچنین از طریق بند ب ماده ۲ قانون برنامه ششم توسعه، مکان محور بودن موضوع و بازآفرینی بافتهای فرسوده را از طریق وزارت راه و شهرسازی و سازمان بازآفرینی و بافت فرسوده پیگیری کردیم که در مرحله اول ۷ منطقه از آبادان و ۳ منطقه از خرمشهر را تحت عملیات اجرایی قرار دادند که در مجموع ۱۵۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده شد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: درخواست کردیم تکمیل پروژههای فوقالذکر به قرارگاه خاتمالانبیاء سپرده شود تا به طور قوی به این موضوع ورود پیدا کند، همچنین انتظار داریم هم مجلس و هم دولت از این منطقه حمایت کنند. ضمن اینکه تحقق این امر را در کمیسیون عمران با همکاری رییس آن پیگیری میکنیم.