از ظروف مسی برای پخت و مصرف غذا استفاده نکنید
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 25 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Wednesday - 17 September - 2025
0

از ظروف مسی برای پخت و مصرف غذا استفاده نکنید

  • کد خبر : 7735
  • 14 مرداد 1396 - 10:11
از ظروف مسی برای پخت و مصرف غذا استفاده نکنید

استفاده از ظروف مسی که در آنها روکش قلع به کار نرفته و مواد غذایی مستقیماً در تماس با مس هستند، می‌تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد و زمینه ابتلا به برخی از بیماری‌ها را در دراز مدت فراهم کند. به گزارش تابا، دکتر علی کشاورز هشدار داد: در صورتی که ظروف مسی با […]

استفاده از ظروف مسی که در آنها روکش قلع به کار نرفته و مواد غذایی مستقیماً در تماس با مس هستند، می‌تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد و زمینه ابتلا به برخی از بیماری‌ها را در دراز مدت فراهم کند.

به گزارش تابا، دکتر علی کشاورز هشدار داد: در صورتی که ظروف مسی با روکش قلع پوشانده نشده باشند، هنگام قرار دادن مواد غذایی در این ظروف، مس زیادی آزاد می‌شود که احتمال مسمومیت را افزایش می‌دهد.

 

کشاور در ادامه بیان کرد: ظروف مسی بطور مرتب باید پولیش گردد حتی زمانی که از آن استفاده نمی کنید و نباید توسط ماشین ظرفشویی شسته شود. برای جلوگیری از لکه افتادن ظروف باید بعد از هر شست و شو، آن را خشک کنید

.

وی گفت: استفاده از ظروف مسی که در آنها روکش قلع به کار نرفته و مواد غذایی مستقیماً در تماس با مس هستند، می‌تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد و زمینه ابتلا به برخی از بیماری‌ها را در دراز مدت فراهم کند.

 

این متخصص تغذیه همچنین گفت: مس مانع از جذب آهن و روی در بدن می‌شود و در نتیجه سبب کم‌خونی و فقر آهن، اختلالات باروری و رشد غده‌های جنسی می‌شود و بر کوتاهی قد نیز اثر می‌گذارد.

 

کشاورز اظهار کرد: اگرچه خوردن آب در ظروف مسی بدون روکش قلع خطری ندارد اما پخت و پز و نگهداری موادغذایی در این ظروف موجب آزاد شدن بیش از اندازه مس می‌شود، علاوه بر آن مواد غذایی ترش و اسیدی، مس را در خود حل می‌کنند که در نهایت موجب بروز مشکلات مذکور برای سلامت فرد می‌شود، به همین دلیل تاکید می‌شود که از ظروف فلزی بویژه ظروف فلزی فاقد قلع برای نگهداری مواد غذایی ترش و اسیدی استفاده نشود.

 

مدیر گروه تخصصی تغذیه بالینی دانشکده رژیم شناسی دانشگاه تهران با اشاره به یک راه مفید برای تشخیص به کار رفتن قلع در ظروف مسی اضافه کرد: علت سفیدرنگ بودن داخل برخی از ظروف مسی وجود قلع در آن است. به ظروف مسی حداقل سالی یکبار باید قلع اضافه کرد یا به اصطلاح آن را سفید کرد تا مشکلی برای پخت و پز و سلامتی ایجاد نشود. در گذشته هم که از این ظروف زیاد استفاده می‌شد هر چند وقت آن را سفید می‌کردند، بنابراین باید ضمن دقت در انتخاب ظروف مسی، به منظور حفظ سلامتی و بهره مندی از خواص استفاده از این ظروف، سفید کردن آن فراموش نشود.

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=7735

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.