اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشتر را فراهم می کند
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 22 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Sunday - 14 September - 2025
5

اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشتر را فراهم می کند

  • کد خبر : 14102
  • 22 مهر 1396 - 18:47
اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشتر را فراهم می کند

شعار ملی که برای روز جهانی غذا در نظر گرفته شده؛ با اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشترفراهم می شود   به گزارش خبرنگار تابا،حسین برزگر در نشست خبری که صبح شنبه  ۲۲ مهرماه در معاونت غذا و دارو برگزار شد با بیان اینکه  ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا سالروز تأسیس سازمان خواربار […]

شعار ملی که برای روز جهانی غذا در نظر گرفته شده؛ با اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشترفراهم می شود

 

به گزارش خبرنگار تابا،حسین برزگر در نشست خبری که صبح شنبه  ۲۲ مهرماه در معاونت غذا و دارو برگزار شد با بیان اینکه  ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا سالروز تأسیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) است، اظهار کرد: شعار جهانی امسال تغییر روند مهاجرت با سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی تعیین شده است و شعار ملی که برای روز جهانی غذا در نظر گرفته شده با اصلاح الگوی مصرف، امنیت غذایی بهتر و بیشتر فراهم می شود.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در ایران از ۱۰۰ میلیون تن محصولات کشاورزی ۳۵ میلیون تن آن به دور ریخته می‌شود خاطر نشان کرد:  می‌توانیم با اصلاح الگوی مصرف غذای ۱۵ میلیون نفر را تأمین کنیم.

 

 

وی با بیان اینکه ایمنی غذا به معنی اطمینان از سالم بودن و فاقد آلودگی بودن غذا است، تاکید کرد: آلودگی‌ها شامل آلودگی‌های میکروبی، شیمیایی، انگلی و رادیواکتیو هستند که با تجهیز کردن آزمایشگاه‌ها و متخصص کردن نیروها می‌توانیم از تخلفات پیچیده در این خصوص جلوگیری کنیم.

 

برزگر بیان کرد: بر اساس آمار فائو سه چهارم میزان فقر در روستاها است و باید امنیت غذایی آنها تأمین شود. شعار جهانی امسال تغییر روند مهاجرت با سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی است. امیدواریم همه دستگاه با همکاری در تامین امنیت غذایی در میان روستاییان از مهاجرت پیشگیری کنند.

 

برزگر با اشاره اینکه مجاز به تحویل گرفتن داروهای مرجوعی نیستیم تاکید کرد: باید داروها الزاماً در چرخه توزیع باشند و اگر از این چرخه خارج شوند نمی‌توانیم سلامت دارو را تضمین کنیم.

 

وی با بیان اینکه به دنبال پرونده‌سازی برای کارخانجات تعطیل شده نیستیم تصریح کرد: ما می‌خواهیم مشکلات این کارخانه‌ها حل شوند تا دوباره تولید این کارخانه‌ها رونق بگیرد البته بر تولید کارخانه‌ها نظارت می‌کنیم.

 

حسین برزگر با بیان این مطلب که تمام محصولات غذایی خوزستان موفق به درج نشانگرهای رنگی بر روی محصولات غذایی شدند عنوان کرد: این نشانگرها چراغ راهنمای بیماران است و در رنگ های سبز و زرد و قرمز می باشد که میزان قند، چربی و نمک را نشان می دهد. این نشانگرهای رنگی در خصوص کنترل بیماری های غیر واگیر کمک کننده است.

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه وضعیت تولید محصولات کشاورزی در خوزستان خوب است اما متناسب با این تولیدات  از صنایع کشاورزی برخوردار نیست. اظهار کرد: کشاورزی و صنایع باید دست به دست بدهند تا در تولید کالاهای سلامت محور وضعیتی در شان مردم این استان را داشته باشیم.ما در سال ۹۶، هجده محصول را زیر نظارت و کنترل داریم که شامل محصولات کشاورزی پرمصرف می باشد.

 

 

استان خوزستان پس از هرمزگان دومین استان پرمصرف فست فود است

 

دکتر شکرالله سلمان‌زاده در ادامه این  نشست خبری اظهار کرد: باید علاوه بر دسترسی پایدار به مواد غذایی، ایمنی غذا نیز در نظر گرفته شود که با توجه به شعار جهانی امسال با توسعه روستاها می‌توانیم از مهاجرت مردم به شهرها جلوگیری کنیم.

 

سلمان زاده در ادامه افزود : مهاجرت مردم روستاها به شهرها علاوه بر ایجاد مشکلات در شهرنشینی و حاشیه شهر موجب تهدید منابع غذایی در روستاها شده است.

 

سلمان‌زاده با بیان که ۸۰ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماریهای غیرواگیر باشد، تصریح کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی، فشارخون، دیابت، سکته‌های مغزی و حوادث بیشترین آمار مرگ و میر را دارند که چهار عامل فعالیت بدنی ناکافی، تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات و مصرف الکل موجب این مرگ و میرها شده اند.

 

وی با  بیان اینکه در سال ۹۵ مطالعه‌ای در سطح استان خوزستان انجام شد که نشان می‌دهد در خوزستان ۱۵ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان مبتلا به چاقی و ۵۵ درصد مردان و ۶۵ درصد زنان مبتلا به اضافه وزن هستند  گفت : این آمار بسیار نگران‌کننده‌ است. استان خوزستان  پس از هرمزگان دومین استان پرمصرف فست فود است به گونه ای که ۲۴ درصد مردان هر هفته فست فود مصرف می کنند.

 

 

رئیس مرکز بهداشت خوزستان خاطر نشان کرد: ۴۵ درصد مردم مصرف نامطلوب میوه و سبزی دارند. ۳۲ درصد مردم خوزستان  اصلا میوه و سبزی استفاده نمی‌کنند. ۷۰ درصد  مردم مصرف نامطلوب ماهی دارند یعنی بیشتر افراد کمتر از ۲ بار در هفته ماهی مصرف می‌کنند.

 

سلمان‌زاده با بیان اینکه مردم خوزستان مصرف نا مطلوب در میوه، سبزی، ماهی، نوشابه  و آب میوه های گازدار دارند تصریح کرد: تنها راه مقابله با این پدیده ارتقای دانش سلامت مردم است تا مردم به درجه‌ای برسند که خودشان خودمراقبتی کنند و از مصرف غذاهای ناسالم پرهیز کنند. همچنین به حمایت‌های سیاسی و اجتماعی نیاز داریم تا از تبلیغ مواد غذایی ناسالم جلوگیری شود.

 

رییس مرکز بهداشت خوزستان در ادامه به ۱۷ مهر روز جهانی تخم مرغ اشاره کرد و افزود: تخم مرغ همواره از متهمان افزایش کلسترول بد خون و بیماری قلبی و عروقی است بوده و هنوز این باور در مردم وجود دارد که مصرف زیاد تخم مرغ خوب نیست.

 

وی با بیان اینکه کلسترول بد تخم مرغ خیلی کم است و منبع غذایی از نظر پروتیین و چربی های مفید است.تصریح کرد: مطالعات نشان می دهد مصرف روزانه یک تخم مرغ به هیچ وجه عوارض قلبی و عروقی را نسبت به کسانی که در هفته یک عدد مصرف می کنند بالا نمی برد و توصیه بر این است که افراد روزانه حداقل یک عدد تخم مرغ را مصرف کنند.

 

سلمان زاده در پایان افزود: ظرف های پلاستیکی که زیر آن ها عکس قاشق و چنگال و کلمه PP نوشته شده قابل مصرف برای غذاهای داغ هستند./ ساناز فدعمی

 

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=14102

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.