اطلاعات لحظه‌ای تمام رودخانه‌های استان در اختیار سازمان آب و برق خوزستان است
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 23 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Monday - 15 September - 2025
2

اطلاعات لحظه‌ای تمام رودخانه‌های استان در اختیار سازمان آب و برق خوزستان است

  • کد خبر : 46995
  • 11 مهر 1397 - 17:55
اطلاعات لحظه‌ای تمام رودخانه‌های استان در اختیار سازمان آب و برق خوزستان است

در حال حاضر با داشتن بیش از ۳۰۰ ایستگاه هیدرومتری و هواشناسی از تمام رودخانه‌های استان به صورت لحظه‌ای اطلاعات مربوطه را داریم. این مسأله کمک زیادی برای کنترل آب به ما می‌کند.   به گزارش خبرنگار تابا؛ محمدرضا شمسایی در اولین سمینار ملی مدیریت منابع آب و سازگاری با خشکسالی که صبح امروز، ۱۱ […]

در حال حاضر با داشتن بیش از ۳۰۰ ایستگاه هیدرومتری و هواشناسی از تمام رودخانه‌های استان به صورت لحظه‌ای اطلاعات مربوطه را داریم. این مسأله کمک زیادی برای کنترل آب به ما می‌کند.

 

به گزارش خبرنگار تابا؛ محمدرضا شمسایی در اولین سمینار ملی مدیریت منابع آب و سازگاری با خشکسالی که صبح امروز، ۱۱ مهرماه برگزار شد، با بیان اینکه تبعات خشکسالی از زلزله نیز بیشتر است؛ اظهار کرد: در سالی که گذشت تبعات این خشکسالی را در جامعه دیدیم.

 

وی با اعلام اینکه  ۱۹ سال است خوزستان با خشکسالی هیدرولوژیکی مواجه هستیم؛ گفت: خشکسالی سال ۸۷ با خشکسالی سال ۹۶-۹۷ تفاوت داشت. چرا که در سال ۸۷ در اواسط دوره خشکسالی‌ها بودیم اما امروزه خشکسالی‌های مداوم موجب فشار بیشتری به جامعه شده است.

 

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: تفاوت دوم خشکسالی امسال نیز این است که سال قبل از خشکسالی سال ۸۷ یکی از پرآب‌ترین سال‌های ما بوده است. در صورتیکه که سال قبل از سال آبی ۹۶-۹۷ هم، در خشکسالی بود.

 

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: میانگین آورد آب استان در سال آبی که گذشت منفی ۶۳ درصد بود این در حالی است که در سال نرمال ۳۷ درصد آورد آب داشته ایم.

 

شمسایی با بیان اینکه در حوضه کرخه منفی ۳۷ درصد کاهش ورودی داشتیم؛ تصریح کرد:  وضعیت این حوضه نسبت به سایر مناطق بهتر است اما در حال حاضر حوضه کرخه نیز به دلیل کشت‌های شلتوک که امسال در دشت آزادگان انجام شده است، وضعیت چندان مناسبی ندارد.

 

 اذعان کرد: بسیاری از شهرهای استان با مشکل کمبود آب مواجه هستند اما به دلیل کمبود اعتبارات نمی‌توانیم اعتبارات بسیاری از طرح‌های اساسی مناطق را حتی در میان‌ مدت تأمین کنیم و از طرفی به دلیل خشکسالی، میزان آب ورودی رودخانه‌ها کاهش پیدا کرده و همین مسأله موجب کاهش کیفیت آب در رودخانه‌ها شده است. به گونه‌ای که کیفیت آب در بسیاری از رودخانه‌ها مناسب شرب نیست. به همین دلیل مجبوری می شویم بسیاری از طرح‌ های اضطراری را در روستاها افتتاح کنیم تا از این طریق آب این روستاها و شهرها را تأمین شود.

 

شمسایی با اشاره به اقدامات استان در زمینه مدیریت منابع آب گفت: یکی از اقدامات مهم استان تاسیس واحدی بود که به وسیله آن از اطلاعات سازمان‌های بین‌المللی استفاده و شرایط آب و هوایی آینده را پیش بینی کند.

 

وی تصریح کرد: خشکسالی سال ۹۷ را از مرداد سال گذشته پیش بینی  و از همان زمان به مسئولان استان اطلاع داده شد که سال آینده شرایط سختی را پیش رو خواهیم داشت.

 

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان یادآور شد: در حال حاضر با داشتن بیش از ۳۰۰ ایستگاه هیدرومتری و هواشناسی از تمام رودخانه‌های استان به صورت لحظه‌ای اطلاعات مربوطه را داریم. این مسأله کمک زیادی برای کنترل آب به ما می‌کند.

 

 شمسایی از دیگر اقدامات سازمان در زمینه مدیریت آب را سه برابر کردن گروه‌های گشت و بازرسی سازمان برای جلوگیری از برداشت‌های غیر مجاز آب در استان خواند و خاطرنشان کرد: همچنین احداث بند خاکی در رودخانه کارون نیز از دیگر اقدامات مهم بوده است که با احداث این بند می‌توانیم از آب کارون استفاده کنیم.

 

وی به راه اندازی خط دوم آبرسانی غدیر اشاره کرد و گفت: اعتبارات این طرح ۱۵ فروردین ماه سال ۹۶ توسط دولت تصویب شد و ما درسال ۹۷ توانستیم خط دوم طرح که ۹۰ کیلومتر بود را افتتاح کنیم.

 

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان افزود: افتتاح خط دوم طرح آبرسانی غدیر اقدام بسیار بزرگی بود که توسط قرارگاه خاتم‌الانبیاء انجام شد. افتتاح این طرح موجب شد پایداری آب در  شهرستان های آبادان و خرمشهر افزایش پیدا کند.

 

شمسایی اعلام کرد: از دیگر اقدامات سازمان تأمین آب نخیلات آبادان و خرمشهر به صورت موجی بود. به این صورت که در چند مرحله به نخیلات آبادان و خرمشهر آب رساندیم.

 

وی با بیان اینکه نخلداران ما اقشار پردرآمد جامعه نیستند؛ اذعان کرد: باعث تأسف است که آب رودخانه اروند که تأمین کننده آب نخیلات آبادان و خرمشهر بود، از آب دریا شورتر شده است. متوسط شوری آب در خلیج فارس بین ۴۵ تا ۴۸ هزار میکروموس اما در اروندرود این میزان به ۵۶ هزار میکروموس نیز رسیده است./ فدعمی

 

 

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=46995

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.