به گزارش تابا؛ علی اکبر حسینی محراب در نشست شورای اشتغال خوزستان که در اهواز برگزار شد، اظهارکرد: معمولا به دلیل این که هنرستان فنی حرفهای زیادی در استان وجود نداشته است، فرزندان ما در مدارس، برای انجام کارهایی با مهارت بالا تربیت حرفهای نشدهاند.
وی افزود: فنی حرفهای و دانشگاه مهارت آموزی امکان خیلی خوبی هستند که میتوانند خلاء مهارت آموزی در خوزستان را برای تربیت و آموزش کادرهای ماهر پر کنند.
استاندار خوزستان گفت: از جوانان و نوجوانان و همچنین خانوادههای این افراد درخواست داریم بحث فنی حرفهای را به صورت جدی در دانشگاه مهارت آموزی، دانشگاه فنی و حرفهای و همچنین سازمان فنی و حرفهای که متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، دنبال کنند و در کلاسهای این بخشها شرکت کنند.
حسینی محراب عنوان کرد: وقتی افراد با حضور در این کلاسها به مهارتهای بالا دست پیدا کنند، طبق قانون کار که در دنیا نیز صدق میکند، هیچ کارگر و تکنسین ماهری بیکار نمیماند و میتوانند نسبت به راه اندازی کسب و کار شخصی اقدام کنند یا در بخشی مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: وقتی با بیشتر شرکتها و دستگاهها در خصوص اشتغال بومی صحبت میکنیم، میگویند که در خوزستان آموزش فنی قوی وجود ندارد و از این رو مجبور هستیم نیروی فنی قوی را از جاهای دیگر جذب کنیم. ما باید این مساله حل کنیم و جوانان و نخبهها و خانوادهها کاری کنند تا آموزشهای فنی را در استان سازمانیافته داشته باشیم و نیروی ماهر تربیت کنیم.
استاندار خوزستان گفت: از همه صنایع درخواست کردهایم که در کنار صنایع هنرستانهای فنی و حرفهای را برای آموزش و پرورش راهاندازی کنند. همچنین این صنایع میتوانند کارگاههایی را برای مهارت آموزی به منظور جذب نیروهای موردنظر خود راهاندازی کنند.
حسینی محراب در خصوص بحث اشتغال روستایی عنوان کرد: بحث زارعت چوب یکی از مباحثی است که اگر دنبال شود میتواند شکل استان را از نظر فضای سبز عوض کند و همچنین به اشتغالزایی بسیار خوب با عدد بالا در استان کمک کند. فعالیت چند کارخانه چوب در استان و زراعت چوب توسط آنها به خوبی جواب داده و اشتغال خوبی داشته است و این مساله باید در سطح وسیعتری در استان دنبال شود.
وی با اشاره به بحثهای بومگردی افزود: برای ۵۰ روستای بومگردی که در خوزستان وجود دارد، قرار شده است تا با کمک خود روستاییان بتوانیم اهداف مورد نظر را در راستای ایجاد اشتغال دنبال کنیم. بنا بر اهداف تعریفی در این زمینه گفته میشود میتوان در همین ۵۰ روستا بیش از ۱۰ هزار شغل ایجاد کرد.
استاندار خوزستان گفت: این مساله میتواند در کنار خوشههای کسب و کار تعریف شده در روستاها برای ایجاد اشتغال دنبال شود.
حسینی محراب با اشاره به تسهیلات کم بهره دولت برای ایجاد اشتغال خاطرنشان کرد: بیش از یک هزار میلیارد تومان در این زمینه پرداخت شده و بانکها عملکرد خوبی داشتهاند اما همچنان تا نقطه هدف راه زیاد است و باید تلاش بیشتری برای جذب و پرداخت این تسهیلات انجام شود.