به گزارش تابا؛ مسعود اسدی در حاشیه نشست های تخصصی همایش تنش خشکسالی که به مدت ۱۰ روز در اهواز در حال برگزاری است در جمع خبرنگاران بیان کرد: با افزایش رهاسازی غیرمتعارف آب از سد گتوند در چند روز اخیر در این شرایط خشکسالی و خروج آب رودخانه کارون به دریا بعد از مدتی با کاهش دبی این رودخانه مواجه خواهیم بود.
اسدی ادامه داد: در این شرایط بی آبی استان در صورتی که با کاهش حجم آب پشت سد گتوند مواجه شویم ، دبی رودخانه کارون نیز کاهش می یابد و به زودی شاهد افزایش میزان EC( میزان شوری آب) آب رودخانه کارون و درنهایت شوره زار شدن زمینهای کشاورزی که از این رودخانه تغذیه می شوند خواهیم بود.
وی گفت: با توجه به بحران آبی که سدها و رودخانه های استان با آن درگیر هستند رها سازی آب از این سد باید انجام شود تا رودخانه کارون نیز دچار بحران و خشکسالی نشود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان ادامه داد: این میزان رهاسازی آب در زمانی که سد پرآب باشد خوب است اما در این دوران خشکسالی برای رودخانه و در نهایت برای استان بسیار خطرناک است.
اسدی افزود: ضروری است که وزارت نیرو مدیریت سد گتوند را به خوزستان واگذار کند تا مدیران استان بر اساس شرایط خوزستان و بحران آبی که در استان حاکم است آب پشت این سد را مدیریت کنند.
وی افزود: طبق پیش بینی هایی که سازمان هواشناسی انجام داده در پاییز امسال بارش باران مناسبی را در استان نخواهیم داشت و با این میزان رهاسازی آب از سد گتوند رودخانه کارون به عنوان یکی از رودخانه های مهم استان و کشور با بحران جدی روبرو می شود.
رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: با توجه به اینکه موضوع آب در استان امنیتی شده است لازم است که همچون استان اصفهان مدیریت آب با تعامل و همکاری بین سازمان آب و برق و انجمن صنفی کشاورزان باشد.
اسدی ادامه داد: منبع درآمد بسیاری از مردم خوزستان از آب است و با بحرانی که در رودخانه های استان رخ داده معیشت خانواده هایی که با آب ارتباط دارد به خطر افتاده است.
رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان ادامه داد: اگر پیش بینی های لازم در خصوص مدیریت آب انجام بگیرد دیگر شاهد اعتراضات و نارضایتی های مردمی نخواهیم بود.