این جلسه آموزشی با حضور جمع کثیری از موکب داران مستقر در چذابه در سالن جلسات مرکز بهداشت غرب اهواز برگزار شد.
به گزارش تابا؛ مهندس مهرداد شریفی رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ضمن تقدیر و تشکر از متولیان مواکب جهت انجام این اقدام خداپسندانه گفت: باتوجه به اینکه مواکب در مسیر حرکت کاروان عظیم دوستداران و عاشقان کربلا بر پا هستند.
بار مراجعات بسیار بالایی دارند عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مواکب می تواند احتمال بروز بیماری های عفونی روده ای را افزایش دهد؛ لذا توصیه اکید دارم انجام تمهیدات مورد نیاز جهت صدور کارت بهداشت متولیان و کارگران و نیز تشدید بازرسی از منابع و مخازن تامین آب مواکب و نظارت بر مدیریت پسماند موکب ها و ایستگاه های صلواتی با اولویت بهداشت فردی و مواد غذایی و وضعیت نظافت عمومی سرویس های بهداشتی مسیر تردد عزاداران و زائرین ازسوی کارشناسان بهداشت محیط غرب اهواز صورت گیرد.
مهندس شریفی همچنین گفت : هرگونه پخت وپز باید در مکانهای با شرایط بهداشتی صورت بپذیردو کلیه افراددرگیردر توزیع آب وغذاوچای باید کارت تندرستی داشته باشند که در این خصوص در۵ مرکز از مراکزخدمات جامع سلامت در غرب اهواز صدور کارت تندرستی برای متولیان ومواکب داران به صورت رایگان صادر میگردد و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت نیز ضروری است و مواد غذایی مصرفی باید سالم وبهداشتی باشدو از مواد غذایی و فراورده های خام دامی با کشتار مجاز و بسته بندی مورد تاییدوزارت یا سازمان دامپزشکی متبوع استفاده شود.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز همچنین یادآور گردید: باید توجه شودکه احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی در مواکب از مراکز مجاز مورد تایید دامپزشکی تهیه شوند.
وی افزود: باید دقت شود که از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثردو ساعت) خودداری شودو در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گرادیا در بالای ۶۳ درجه ی سانتی گراد (روی شمعک گاز )نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
شریفی خاطرنشان کرد: مسئولین مواکب باید توجه کننداز بسته بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از مصرف خودداری شود و در عین حال از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال خودداری شود در صورت توزیع سبزی و سالاد رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می شود بنابر تمهیدات بهداشتی شستشو و گندزدایی مستمر ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب و چای و مواد غذایی استفاده می شود ضروری است.
وی در پایان یادآور شد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبارمصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبارمصرف سلو لزی وگیاهی وآلومینیومی استفاده شود.