به گزارش تابا؛ همایون امیری خاطر نشان کرد: استفاده از آب، غذا و یخ آلوده، شستوشوی ظروف غذا در آبهای آلوده، تماس دست با مدفوع و استفراغ فرد بیمار یا مواد و اشیای آلوده، تماس دست با دست آلوده فرد بیمار و خوردن سبزی و میوههای خام آلوده از راههای انتقال وبا هستند.
وی در خصوص علائم ابتلا به بیماری وبا عنوان کرد: فرد مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد که کمکم این عارضه شدید میشود؛ بیماری وبا گاهی همراه با استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و در سه تا چهار ساعت موجب کمآبی شدید بدن شده و در صورتی که سریعاً آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا میشود.
وی تصریح کرد: دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز است اما به طور معمول این بیماری در یکی دو روز آشکار میشود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان در مورد راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا توصیه کرد: قبل از صرف غذا و بعد از اجابت مزاج، باید دستها خوب با آب و صابون شسته شود. از صابونهای جامد همگانی برای شستن دستها استفاده نشود مگر صابون مخصوص خود فرد باشد.
وی ادامه داد: مبتلایان به وبا باید از دست دادن پرهیز کنند و از مصرف آبهای مشکوک، سالاد و سبزیهای خام و دوغ و ماستهای محلی پرهیز شود؛ میوهها نیز قبل از مصرف خوب شسته شود و حتما هم از لیوان و قاشق شخصی استفاده گردد.
امیری خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده علائم وبا باید مایعات فراوان و پودر (ORS) طبق دستورالعمل نوشته شده بر روی آن مورد استفاده قرار بگیرد و سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.