رسیدن به جاده سالم جزو شاخصهای عدالت در سلامت در نظر گرفته شده است. هزینهای که سالیانه بار تصادفات بر استان خوزستان تحمیل میکند ۴۰ میلیارد تومان است در حالی که میتوانستیم با این مبلغ بیمارستانهای زیادی احداث و یا تجهیزات زیادی تهیه کنیم.
قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هزینهای که سالیانه بار تصادفات بر استان خوزستان تحمیل میکند ۴۰ میلیارد تومان است در حالی که میتوانستیم با این مبلغ بیمارستانهای زیادی احداث و یا تجهیزات زیادی تهیه کنیم.
به گزارش خبرنگار تابا؛ دکتر خجسته حسینینژاد در نشست خبری پیامرسان سلامت که صبح امروز (۲۱ شهریورماه) برگزار شد با بیان اینکه در سازمان جهانی بهداشت شاخصهایی با عنوان شاخص عدالت در سلامت جامعه بیان شده است اظهار کرد: رسیدن به جاده سالم جزو شاخصهای عدالت در سلامت در نظر گرفته شده است. قاعدتا دسترسی مردم به جاده سالم یکی از ارکان کلیدی برای کاهش موارد مرگ و میر ناشی از حوادث است.
وی با اشاره به ناایمن بودن جادهها گفت: جاده های ناایمن حوادث غیرمترقبهای را ایجاد میکنند، رسالت دانشگاه علوم پزشکی در کاهش آمار مرگ و میر کمککننده است.
حسینینژاد با تاکید بر اینکه خوزستان جزو استانهای حادثهخیز است؛ نصریح کرد: استان خوزستان مسیر تردد استانهای همجوار است. همچنین آمار مراجعین در اربعین حسینی و زائرین راهیان نور در استان خوزستان در آمار حوادث تاثیرگذار بوده است.
قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: هزینهای که سالیانه بار تصادفات بر استان خوزستان تحمیل میکند ۴۰ میلیارد تومان است در حالی که میتوانستیم با این مبلغ بیمارستانهای زیادی احداث و یا تجهیزات زیادی تهیه کنیم.
وی با اعلام اینکه آمار مرگ و میرهای ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی رو به افزایش است؛ گفت: این بیماریها به عنوان اولین علت مرگ و میر مطرح هستند و میتوانیم بگوییم یکسوم علت مرگ و میرها را بیماریهای قلبی و عروقی تشکیل میدهند. همچنین یکی از دلایل ناتوانی در سنین بالا بیماریهای قلبی و عروقی است.
قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، تغییر سبک زندگی را عامل افزایش بیماریهای قلبی و عروقی دانست و گفت: بیماریهای قلبی و عروقی بسیار دیر علائم خود را نشان میدهند و برای کاهش این بیماریها باید عوامل خطرسنجی مشخص شود.
وی به بیماران دیالیزی اشاره کرد و ادامه داد: بیماران دیالیزی خوزستان مانند استانهای دیگر در حال افزایش است و علت افزایش این بیماری به دیابت و فشارخون بالا برمیگردد که همه این موارد به تغییر سبک زندگی مربوط میشود.
نشانگرهای رنگی روی بستهبندی مواد غذایی چه میگویند؟
رؤیا مستوفی، کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، در ادامه این نشست گفت: حدود نیمی از ایرانیان از چاقی و اضافه وزن رنج میبرند که متأسفانه این آمار روز به روز رو به افزایش است.
وی ادامه داد: اگرچه با تغییر سبک زندگی از سنتی به صنعتی میزان تحرک و فعالیتهای بدنی کاهش یافته است، اما دانشمندان بر این عقیدهاند که این میزان کاهش تحرک نمیتواند علت اصلی گسترش چاقی با این سرعت در جوامع باشد.
کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، مقابله با گسترش چاقی و بیماریهای مزمن را نیازمند اصلاح و بهبود الگوی مصرف محصولات خوراکی و آشامیدنی دانست وگفت: بررسیها نشان میدهد افراد به طور میانگین حدود چهار تا ده ثانیه برای انتخاب یک محصول غذایی زمان میگذارند و هنگام خرید توجهی به اطلاعات و مفاهیم پیچیده و دشوار از جمله جدول ارزش تغذیهای نمیکنند.
مستوفی افزود: برای پیروی از یک رژیم غذایی مناسب، کنترل میزان دریافت روزانه انرژی و شاخصهای قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس مناسب با شرایط جسمانی و میزان تحرک و فعالیت بدنی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره به مفهوم رنگهای نشانگرهای رنگی تغذیهای تصریح کرد: رنگ قرمز به معنای وجود مقادیر زیاد قند، چربی، نمک یا اسید چرب ترانس در ماده غذایی است و هر فرد باید متناسب با شرایط جسمانی و میزان تحرک محصولات غذایی را نسبت به نشانگرها انتخاب کند. رنگ نارنجی به معنای متوسط مقادیر و رنگ سبز به معنای وجود مقادیر اندک در ماده غذایی است که محصولات غذایی با نشانگرهای سبز بهترین و مناسبترین انتخاب از حیث تغذیهای هستند.