کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 26 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Thursday - 18 September - 2025
0

کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است

  • کد خبر : 74747
  • 01 دی 1398 - 17:42
کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است

دبیر مرجع ملی کنواسیون حقوق کودک با بیان اینکه نیازمند مکان‌های خاصی برای رسیدگی به پرونده کودکان و نوجوانان معارض قانون هستیم، گفت: کودکان را هرچند که معارض با قانون باشند، نمی‌توان به زندان فرستاد و دستگیر کرد بلکه کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است.   به گزارش تابا؛محمود عباسی در […]

دبیر مرجع ملی کنواسیون حقوق کودک با بیان اینکه نیازمند مکان‌های خاصی برای رسیدگی به پرونده کودکان و نوجوانان معارض قانون هستیم، گفت: کودکان را هرچند که معارض با قانون باشند، نمی‌توان به زندان فرستاد و دستگیر کرد بلکه کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است.

 

به گزارش تابا؛محمود عباسی در بیستمین کنفرانس تخصصی مرجع ملی حقوق کودک امروز در مجمع قضایی ویژه شهید تندگویان اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حقوق بشر و به ویژه حقوق کودکان در اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و رفتار پیامبر اکرم(ص) با کودکان نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است؛ در حالی که در جهان از نیمه دوم قرن بیستم به بعد به حقوق کودکان پرداخته شد اما دین اسلام، یک هزار و ۴۰۰ سال پیش به این موضوع پرداخته بود.

 

وی افزود:باید از حقوق کودکان غفلت کرد حق حیات و سلامت، حق زندگی شایسته و آموزش و حق کودکان برای زندگی در کنار والدین، در سال‌های اخیر شاهد غفلت از این حق مسلم کودکان بودیم، فروریختن ارزش‌های خانواده و فضای مجازی خطر جدی فراروی خانواده و حقوق اساسی کودکان ما هست در این راستا دیروز اولین کلینیک حقوق کودکان را در اهواز افتتاح کردیم.

 

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری بیان کرد: کودکانی که در خانواده طلاق و خانواده‌هایی که آسیب‌های اجتماعی دیده‌اند، تربیت شده‌اند نیازمند نگاه‌های ویژه هستند و جامعه در برابر این کودکان مسئولیت سنگینی برعهده دارد. امروزه با ترویج فضای مجازی، کودکان در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار دارند و بدون شک کودکانی که از خانواده‌های طبیعی محروم هستند بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرند. اعتقاد راسخ ما بر این است که کودک باید در خانواده تربیت شود و نمی‌توان برنامه‌هایی برای کودکان بدون در نظر گرفتن خانواده، اجرا کرد. کودکانی که از خانواده محروم هستند نیز باید در فضای شبه‌خانواده تربیت شوند.

 

عباسی با بیان اینکه گفته می‌شود کودکان باید دارای دادرسی افتراقی باشند، گفت: کودکان را هرچند که معارض با قانون باشند، نمی‌توان به زندان فرستاد و دستگیر کرد بلکه کودکی که از قوانین تخطی می‌کند، نیازمند پلیس اطفال است.

 

وی افزود: ما نیازمند مکان‌های خاصی برای رسیدگی به پرونده کودکان و نوجوانان معارض قانون هستیم.

 

معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزیر دادگستری بیان کرد: یکی از برنامه‌های ما این است که قضات را در این زمینه توانمند کنیم. خوشبختانه لایحه‌ای مبنی بر تشکیل پلیس اطفال وجود دارد که در دست بررسی است. پلیس اطفال یکی از نیازهای اساسی ما است.

 

دبیر مجمع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: قانون ما صراحت دارد که کودک (زیر۱۸سال) را نمی‌توان زندانی یا دستگیر کرد.

 

وی بیان کرد: راه‌اندازی کانون‌های اصلاح و تربیت بدین معنی است که ما حق نداریم کودکانی را که حتی در تعارض با قانون قرار دارند زندانی و آنان را از خانواده‌ها جدا کنیم.

 

عباسی با اشاره به رسالت مهم آموزش و پرورش ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش در تربیت کودکان نقش بسیار مهمی دارد. یکی از نیازهای جدی امروز، پرداختن به آموزش‌های خودمراقبتی است. متاسفانه گاهی شاهد بروز آزارهای جنسی، تجاوز و خشونت علیه کودکان هستیم؛ باید به کودک آموزش دهیم که برخی از قسمت‌های بدنش حریم خصوصی او است و هیچ کس حق تعرض به وی را ندارد. البته این آموزش‌ها باید بر اساس آموزش‌های دینی باشد. خوشبختانه محتوایی برای آموزش به کودکان در این زمینه در حال تولید است.

 

وی گفت: گاهی شاهد بروز اتفاقات تلخی مانند مرگ دو کودک کولبر هستیم. بروز این اتفاقات نشان‌دهنده عدم توجه به حقوق کودک است. یکی از وظایف ما برنامه‌ریزی، ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها، نظارت و پایش حقوق کودک است. این کنفرانس‌ها نیز در این راستا و هدفمند برگزار می‌شوند.

 

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=74747

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.