زولبیا و بامیه در خوزستان با طعم شور عرق
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 23 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Monday - 15 September - 2025
8

زولبیا و بامیه در خوزستان با طعم شور عرق

  • کد خبر : 32618
  • 02 خرداد 1397 - 9:50
زولبیا و بامیه در خوزستان با طعم شور عرق

مصرف زولبیا و بامیه به‌عنوان یک شیرینی سنتی در ایام ماه مبارک رمضان در کشور ما مرسوم است اما اگر زولبیا و بامیه در شرایط مطلوب تهیه و نگهداری نشود می‌تواند سلامت روزه‌داران را به خطر بیندازد.   تابا؛ زولبیا و بامیه از شیرینی های ویژه ماه رمضان هستند که در کنار نان و پنیر و سبزی […]

مصرف زولبیا و بامیه به‌عنوان یک شیرینی سنتی در ایام ماه مبارک رمضان در کشور ما مرسوم است اما اگر زولبیا و بامیه در شرایط مطلوب تهیه و نگهداری نشود می‌تواند سلامت روزه‌داران را به خطر بیندازد.

 

تابا؛ زولبیا و بامیه از شیرینی های ویژه ماه رمضان هستند که در کنار نان و پنیر و سبزی و… سر سفره افطار خودنمایی می کند. اما واقعیت امر این است که در تهیه این شیرینی که مورد استقبال فراوان مردم قرار دارد، سودجویی صورت می گیرد. استفاده از روغنهای صنعتی سوخته و چند بار استفاده شده که به شدت سرطان زا هستند، موضوعی است که موجب نگرانی متخصصین بیماری های داخلی شده است.

 

از سوی دیگر عرضه و فروش زولبیا و بامیه ها در کنار پیاده روها و خیابانها به دلیل آلودگی که دارند، کار عاقلانه ای نیست اما متاسفانه قیمت ارزانتر آنها نسبت به زولبیا و بامیه هایی که در قنادی ها به فروش می رسد باعث شده این شیرینی ویژه ماه رمضان در کنار خیابان هم از طرفداران زیادی برخوردار باشد.

 

جعبه های زولبیا و بامیه نیز باید استانداردهای بهداشتی را داشته باشند. متاسفانه اغلب مردم در هنگام خرید این شیرینی، کمتر به این موضوع دقت می کنند و همین مسئله باعث می شود برخی سودجودیان برای اینکه هزینه کمتر و سود بیشتری از محل فروش زولبیا و بامیه به دست آورند، از مواد و کالاهایی استفاده کنند که فاقد استانداردها و ضوابط بهداشتی هستند. جعبه های زولبیا و بامیه باید دارای لایه ای با پوشش آلومینویم نازک و بهداشتی باشد.

 

البته وزارت بهداشت از چند سال قبل با ارسال نامه ای به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، اعلام کرده است که تهیه زولبیا و بامیه با روغنهای چند بار مصرف ممنوع بوده و برای سلامتی مضر است.

 

روز گذشته در هنگام گذر از خیابان سلمان فارسی شهر اهواز در حالی که گرمای هوا کاملا رنگ تابستانه را به خود گرفته بود؛ یک وانت حمل بار با روی هم گذاشتن سینی های حمل بامیه در حال توزیع این شرینی پرطرفدار در میان مغازه های عرضه شرینی بود. وانتی که هیچ نشانی از بهداشت در آن دیده نمی شد. این وسیله که عمدتا برای حمل وسایل سنگین و مصالح ساختمانی استفاده می شود؛ نه تنها لوازمی برای خنک کردن زولبیا بامیه نداشت بلکه محفظه های نگهداری این محصول فاسدشدنی، بسیار آلوده به نظر می رسیدند.

 

زولبیا با طعم شور عرق

پیش از این نیز یکی از شهروندان با مراجعه به دفتر تابا؛ به خبرنگار ما گفت: در محله ما در میان منازل مسکونی یک خانه ویلایی وجود دارد که به صورت کاملا غیربهداشتی در حال تهیه زولبیا و بامیه برای شرینی فروشی هاست.

 

وی ادامه داد: این خانه ویلایی به طرز مشکوکی فعالیت می کند و من با زیر نظر گرفتن فعالیت های کارگران متوجه غیرقانونی بودن فعالیت شان شدم. کارگران به شدت با احتیاط رفت و آمد می کنند و برای بارگیری خودروهای حمل زولبیا، خیلی حساب شده و پنهانی عمل می شود و گویی که در حال حمل مواد مخدر هستند!

 

این شهروند اظهار کرد: در محله گلستان اهواز این خانه در طرح تعریض خیابان است و پیش از این کاملا متروکه بود. مشخصا این خانه برای مدت محدود و تا پایان ماه مبارک رمضان در اختیار سودجویان قرار گرفته است. این یک خیانت آشکار به مردم روزه دار است. من با بدترین سر و وضع، کارگران را در حال بارگیری زولبیا دیدم و چند نفر از این کارگران به دلیل گرمای هوا نیمه عریان و خیس از عرق بودند.

 

 

علایم زولبیا غیربهداشتی

دکتر خجسته در گفتگو با خبرنگار تابا در خصوص شرایط حساس بهداشت زولبیا در ماه رمضان با بیان اینکه زولبیا و بامیه باید در محیط خشک و خنک نگهداری شود، خاطرنشان کرد: وقتی مردم جهت تهیه زولبیا و بامیه به مراکز خرید مراجعه می‌کنند دقت داشته باشند که اگر رنگ زولبیا و بامیه قهوه‌ای تیره باشد نشانگر استفاده بیش از حد روغن در جهت تهیه زولبیا و بامیه است. باید در تهیه زولبیا و بامیه از روغن سرخ کردنی مخصوص استفاده شود.

 

 

این متخصص گوارش ادامه داد: مصرف زولبیا و بامیه در افرادی که به بیماری‌های گوارشی مبتلا هستند باعث تشدید علایم و ترش کردن می‌شود، ضمن اینکه چربی موجود در آن سبب کندی تخلیه معده خواهد شد و افرادی که به‌صورت بی‌رویه زولبیا و بامیه مصرف می‌کنند قند خونشان به سرعت افزایش می‌یابد و فواصل گرسنگی آنان کوتاه‌تر می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: افراد باید زولبیا و بامیه را از قنادی‌هایی تهیه کنند که در همان محل تولید می‌شود و از تهیه آن از فروشندگان خودداری کنند، چون مشخص نیست که این شیرینی در چه محلی تولید شده و به فروش می‌رسد، قنادی‌هایی که دارای کارگاه‌ پخت بوده و اقدام به تولید زولبیا و بامیه می کنند مورد تایید وزارت بهداشت هستند.

 

دکتر خجسته یاد‌آور شد: برخی افراد سودجو این شیرینی‌ها را در مراکز غیربهداشتی تولید و سپس آن را حتی در صندوق عقب ماشین در اختیار فروشندگان قرار می‌دهند که افرادی برای پیشگیری از عوارض استفاده از این نوع شیرینی باید از قنادیهایی که خودشان اقدام به پخت می‌کنند زولبیا و بامیه را تهیه کنند.

 

این پزشک افزود: متاسفانه در ماه رمضان تعداد زیادی دستفروش یا سایر اماکنی که در طول سال فعالیتهای دیگری داشته‌اند با اجاره کردن یک محل یا به صورت دوره گردی و دستفروشی به عرضه مواد غذایی از جمله زولبیا و بامیه یا آش و حلیم اقدام می کنند که از نظر وزارت بهداشت همه این نوع فعالیت ها غیر قانونی است و در صورت مشاهده جمع آوری می‌شوند.

 

وی در پایان گفت: گزارش های متعددی وچود دارد که در اماکن بدون مجوز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه و آش و حلیم، به صورت زیرزمینی و با استفاده از مواد غذایی بی‌کیفیت و غیر بهداشتی این نوع مواد غذایی تهیه می شود و اغلب در این اماکن شرایط نگهداری بهداشتی رعایت نمی شود و بسیاری از آنها نه تنها صلاحیت این کار را ندارند بلکه حتی وسایل و ابزار لازم برای این نوع فعالیت را نیز ندارند./

گزارش از ساناز فدعمی

 

 

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=32618

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.