بروز سرطان در کشور ما و خوزستان خیلی بالا نیست ولی شیب افزایش سرطان در کشور ما تندتر از شیب جهان است که این امر نگرانکننده است.
به گزارش تابا؛دکتر شکرالله سلمانزاده در نشست خبری پویش ملی مبارزه با سرطان که امروز (۳ بهمن ماه) در معاونت بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز برگزار شد با بیان اینکه چهار عامل اصلی موجب افزایش بیماریهای غیر واگیر هستند، گفت: یکی از علل مهم افزایش این بیماریها تغذیه ناسالم و چاقی است .
سلمانزاده با اعلام اینکه ۳۲ درصد خوزستانیها میوه و سبزی مصرف نمیکنند،تصریح کرد: ۴۵ درصد مردم خوزستان مصرف نامطلوب میوه و سبزی، ۷۰ درصد مصرف نامطلوب ماهی و ۸۱ درصد مصرف نامطلوب نمک دارند. همچنین مصرف قند و شکر در خوزستان بیش از سه یا چهار برابر حد مجاز است.
معاون بهداشت دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان اینکه ۲۴ درصد مردان هر هفته فستفود مصرف میکنند، اذعان کرد: خوزستان پس از هرمزگان دومین استان در مصرف بالای فستفود است.
سلمانزاده تاکید کرد: باید با کمک اصحاب رسانه سطح سواد مردم را بالا ببریم تا با افزایش خود مراقبتی، فعالیت فیزیکی کافی و به صفر رساندن مصرف آبمیوههای صنعتی و فستفود بیماریهای غیرواگیر نیز کنترل شوند.
وی ادامه داد: مصرف بالای غذاهای پرچرب، عدم تحرک بدنی کافی و مصرف سیگار و دخانیات موجب افزایش بروز سرطان میشود. بروز سرطان در کشور ما و خوزستان خیلی بالا نیست ولی شیب افزایش سرطان در کشور ما تندتر از شیب جهان است که این امر نگرانکننده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: آلایندههای صنعتی تاثیر ریزگردها را بیشتر میکنند و ریزگردها نیز تاثیر آلایندههای صنعتی را افزایش میدهند.
وی خاطرنشات کرد: بعد از بیماریهای قلبی و عروقی که ۳۷ درصد علتهای مرگ و میر هستند، سرطان دومین علت مرگ و میر در جهان است.
سلمانزاده با بیان اینکه سالانه در خوزستان حدود ۵ هزار مورد سرطان ثبت میشود، افزود: گفت: در کشور ما سالیانه حدود ۹۰ هزار مورد جدید سرطان گزارش میشود که پیشبینی میشود در سال ۱۴۰۹ این رقم به ۱۵۵ هزار نفر برسد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خبر داد: شایعترین سرطانها در مردان سرطان پوست، معده، پروستات، مثانه، کولورکتال و شایعترین سرطانها در زنان پستان، پوست، کولورکتال و معده است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان, اظهار کرد: در کشور ما برنامه جامع ملی کنترل سرطان تدوین شده است که اساس این برنامه پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان به موقع و صحیح و مراقبتهای حمایتی از بیماران و برنامههای ثبت سرطان و هدایت پژوهشهای مرتبط با بحث سرطان است. اگر این برنامه ملی به خوبی اجرا شود بعد از ۱۰ سال میتوانیم بروز سرطان و بعد از ۱۵ سال مرگ و میر ناشی از سرطان را به میزان ۱۵درصد کاهش دهیم. یعنی جلوی ابتلای ۲۵۰ هزار نفر و جلوی مرگ حدود ۱۵ هزار نفر در هر سال را میگیریم.