تورج فتاحی فعالان سیاسی اصلاح طلب خوزستان و دبیر حزب مردم سالاری استان خوزستان با تابانیوز گفتگویی را در خصوص انتخابات اخیر داشته است که در ادامه اهم آنرا با یکدیگر می خوانیم.
پیرامون مبحثی که چند روز پیش در مورد شبه ناک بودن آرا انتخابات ریاست جمهوری خوزستان از سوی رییس ستاد یکی از رقبای دکتر روحانی در خوزستان مطرح شد باید گفت به طور اساسی شیوه برگزاری انتخابات شورای شهر با ریاست جمهوری کاملا متفاوت می باشد علت آن برمی گردد به این مطلب که در انتخابات ریاست جمهوری عملا ما دو نفر رقیب اصلی بیشتر نداشتیم؛ در حالیکه که تعداد نامزدهای شورای شهر بیش از ششصد نفر بودند.
بنابراین اشتباهات که برخی شان عمدی وبرخی از آنها سهوی است در حین شمارش آراء پیش می آید که تا اندازه ای طبیعی هم هست. چون در فضایی است که تعداد نامزدها زیاد است.
این شرایط زمانیکه تعداد نامزدها دو نفر می باشد (انتخابات ریاست جمهوری) کاملا متفاوت است پس کلا ماهیت این دو انتخابات با هم فرق می کند و نمی توان استنباط کرد چون مجریان انتخابات در خوزستان اعلام کرده اند که تخلفاتی در شمارش آراء شورای شهر وجود داشته است ما این نتیجه گیری را به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری تسری بدهیم!
از او در رابطه با علل عدم ارایه لیست واحد توسط شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان خوزستان پرسیدیم که فتاحی گفت:
برای بررسی مشکلات پیش رو باید دوستان مجددا جلسه ای برگزار کنند و آسیب شناسی کنند و اتفاقاتی را که منجر به ارایه لیست مشترک نشد را بررسی کنند. اگر لیست مشترک می دادیم قطعا الان وضعیت انتخابات و نتایج شورای شهر اهواز متفاوت بود.
اهواز ظرفیت رفتار لیستی را در خود داشت. مانند تمام کلانشهرها از جمله اصفهان، کرج که رای لیستی قاطع آوردند اهواز نیز می توانست از این قاعده مستثنی نباشد. این غفلتی بود که از طرف اصلاح طلبان سر زد در واقع موفق نشدند به یک همگرایی برسند که این هم دلایل مختلفی دارد که باید در این زمینه حتما آسیب شناسی انجام شود و قطعا رفتار سیاسی منهای مشارکت جدی در انتخابات مفهومی ندارد. زیرا که تبلور رفتار و کنشگری سیاسی در ایام انتخابات ظهور می یابد و مشارکت نکردن گروه های سیاسی در انتخابات نفی غرض است.