احمدی با اعلام اینکه قیمت هر کیلو خوراک طیور تقربیا یک هزار تومان افزایش پیدا کرده است؛ عنوان کرد: خوراک یک مرغ در طول یک دوره رشد، تقریبا ۴ تا ۵ کیلو می باشد که ۹۰ تا ۹۵ درصد آن ذرت وسویا است. با توجه به افزایش قیمت نهاده های دامی قیمت مرغ هم اکنون از قیمت تمام شده کمتر است.
مسعود احمدی در گفتگو با خبرنگار تابا؛ با بیان اینکه قیمت مرغ بستگی به عرضه و تقاضا دارد؛ اظهارکرد: قیمت مرغ هر شب توسط صنعت، معدن وتجارت با توجه به قیمت های موجود در استان و استان های همجوار مشخص می شود. زیرا قیمت مرغ، یک قیمت کشوری است.
وی ادامه داد: با توجه به تمام اقلامی که افزایش قیمت داشته اند، اگر قیمت مرغ را نسبت به سال گذشته مقایسه کنیم متوجه می شویم قیمت مرغ مساوی و یا حتی کمتر هم شده است.
مدیر توسعه بازگانی سازمان جهاد کشاوزی استان خوزستان ذرت وسویا را عمده خوراک مرغ دانست و گفت: سال گذشته ذرت را در بورس ۷۲۰ تومان عرضه می کردند الان بالای ۱۱۰۰ تومان است. همچنین سویا در سال گذشته ۱۴۰۰ بود اما هم اکنون سازمان صنعت، معدن و تجارت، سازمان جهاد کشاورزی و انجمن حمایت از مصرف کننده با مشورت هم قیمت ۲۳۰۰ تومان را مصوب کردند.
وی افزود: یکی از دلایلی که اکنون جوجه ریزی کاهش پیدا کرده به علت بالا بودن قیمت ذرت و سویا است.
احمدی با اعلام اینکه قیمت هر کیلو خوراک طیور تقربیا یک هزار تومان افزایش پیدا کرده است؛ عنوان کرد: خوراک یک مرغ در طول یک دوره رشد، تقریبا ۴ تا ۵ کیلو می باشد که ۹۰ تا ۹۵ درصد آن ذرت وسویا است. با توجه به افزایش قیمت نهاده های دامی قیمت مرغ هم اکنون از قیمت تمام شده کمتر است.
مدیر توسعه بازگانی سازمان جهاد کشاوزی استان خوزستان با انتقاد از اینکه اگر قیمت مرغ با توجه به افزایش قیمت نهاده های تثبیت نشود برای مرغدار ادامه کار صرفه اقتصادی ندارد؛ گفت: در حال حاضر مرغدارها مرتبا به ما مراجعه و ازوضعیت موجود اعلام نارضایتی و ورشکستگی می کنند.
احمدی افزایش قیمت مرغ تا مرز۹۰۰۰ تومان را درچند روز اخیر به علت تعطیلات و کار نکردن کشتارگاه ها اعلام کرد و تصریح کرد: از اوایل هفته آینده قیمت مرغ کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: به دلیل ماه های محرم و صفر دولت در حال ذخیره سازی است و چون توزیع مرغ منجمد کم است ممکن در قیمت مرغ تاثیر گذار باشد.
مدیر توسعه بازگانی سازمان جهاد کشاوزی استان خوزستان با اشاره به افزایش سرانه مصرف مرغ در کشور یادآور شد: در سال ۱۳۷۰ سرانه مصرف مرغ ۷ کیلوگرم بود اکنون مصرف مرغ کشور روی ۲۸ کیلو است. در سال ۱۳۷۰ با آن مقدار مصرف و حتی تا دهه ۹۰ واردات مرغ فرانسوی و برزیلی به کشور داشتیم اما الان ادعا خودکفایی داریم.
احمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرانه مصرف به ۲۸ کیلو و جمعیت به ۸۹ میلیون نفر رسیده است توانسته ایم تولید مرغ را به خودکفایی برسانیم.
وی در پایان افزود: علت کاهش و یا افزایش هرمحصولی که تولید می شود قیمت نهاده و قیمت تمام شده است. وقتی قیمت جوجه یک روزه ۲۴۰۰ تومان رسیده است قیمت مرغ را به چه میزان باید بفروش رسانید که مرغدار ضرر نکند، زیرا با یکبار ضرر مرغدار، دیگر توانی برا ادامه کار برای او باقی نمی ماند./ فدعمی