معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم در قطب تولید گندم کشور
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 24 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Tuesday - 16 September - 2025
2

معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم در قطب تولید گندم کشور

  • کد خبر : 65924
  • 11 تیر 1398 - 10:23
معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم در قطب تولید گندم کشور

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ۶ سال پیش فقط دو رقم برای کشت گندم استفاده می شد و در حال حاضر این میزان به ۱۰ رقم رسیده است .   به گزارش تابا؛ رییس سازمان در جلسه بررسی کشت های تابستانه در گفتگو با اعضای فائو که به استان سفر کرده بودند گفت: در […]

رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: ۶ سال پیش فقط دو رقم برای کشت گندم استفاده می شد و در حال حاضر این میزان به ۱۰ رقم رسیده است .

 

به گزارش تابا؛ رییس سازمان در جلسه بررسی کشت های تابستانه در گفتگو با اعضای فائو که به استان سفر کرده بودند گفت: در چند سال اخیر ارتقاء بهره وری یکی از اهداف ما بوده که در این مسیر گام های بلندی برداشته ایم.

 

کیخسرو چنگلوایی با بیان اینکه: آموزش کشاورزان، توجه به تشکل ها و توسعه آن ها، توسعه کشاورزی حفاظتی از دیگر اولویت های سازمان جهاد کشاوررزی خوزستان است افزود: سالانه در ۴۷۰ هزار هکتار از اراضی استان کشاورزی حفاظتی صورت می گیرد که رو به افزایش است.

 

وی ادامه داد: ارتقاء ضریب مکانیزاسیون و ضریب سطح در همه محصولات از جمله گندم ، معرفی ارقام پر محصول و مقاوم به عوامل بیماری زا و متحمل به شرایط نامساعد محیطی و همچنین افزایش تنوع ارقام نیز از مواردی است که برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است به طوریکه ۶ سال پیش فقط دو رقم برای کشت گندم استفاده می شد و در حال حاضر این میزان به ۱۰ رقم رسیده است همچنین عملکرد گندم نیز از ۲ و ۷ دهم تن به ۴ و ۷ دهم تن رسیده است.

 

چنگلوایی تلاش برای ارتقاء راندمان آب و توسعه سیستم های نوین آبیاری را از دیگر اهداف این سازمان برشمرد و تصریح نمود: در ۲۵ هزار هکتار از مزارع گندم استان از روش نواری (تیپ) استفاده می شود.

 

وی آزمون خاک، مدیریت عوامل زیان رسان بخصوص علف های هرز، آبیاری های به موقع و نظارت های فنی را از دیگر اقداماتی دانست که در زمان کاشت و داشت صورت می گیرد.

 

چنگلوایی ادامه داد: تشکیل گروه های نظارتی جهت کاهش افت از جمله اقدامات مهمی است که در زمان برداشت محصول انجام می شود زیرا به ازای هر یک درصد جلوگیری از افت کمباین از هدررفت ۱۷ هزار تن گندم و ۳۱ میلیون مترمکعب آب جلوگیری می شود.

 

وی کوتاه بودن دوره رشد در استان و گرمای زمان هنگام دانه بندی و پر شدن دانه را دو عامل محدود کننده از نظر اقلیمی دانست و فت: در این خصوص رقم گندم کمک شایانی به ما می کند.

 

 

 

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=65924

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.