نشست کارگروه آرد و نان شهرستان دزفول در راستای احیا و گسترش پخت نانهای سنتی در مناطقی که خاستگاه آن نان است در سالن جلسات فرمانداری ویژه دزفول تشکیل شد.
به گزارش تابا؛سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با تاکید بر لزوم شناسایی نانهای سنتی این شهرستان گفت: تدوین طرحی برای توسعه نان سنتی شهرستان دزفول و اشتغالزایی در این زمینه ضروری است.
امید بنعباس افزود: بعد از تدوین طرح توسعه نان سنتی روند سرمایهگذاری در این زمینه تسهیل مییابد.
وی بازار نانهای سنتی دزفول را کل استان خوزستان عنوان کرد و گفت: ابتدای کار باید تمام نانهای سنتی دزفول از جمله نان محلی و تیری شناسایی شوند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با تاکید بر لزوم تنوع بخشی پخت نان در این شهرستان افزود: نانهای متنوعی از جمله سنگک، بربری، لواش و غیره باید در سطح شهرستان به مردم عرضه شود.
وی از بانک سپه خواست تسهیلات لازم برای بهسازی نانواییهای شهرستان دزفول را به متقاضیان ارائه دهد و اظهارداشت: واحدهای نانوایی که برای رفع نواقع بهداشتی و بهسازی خود نیاز به تسهیلات دارند، معرفی شوند.
بنعباس با تاکید بر لزوم شناسایی و تعیین تکلیف نانواییهای غیرمجاز شهرستان دزفول گفت: برخی واحدهای نانوایی پروانه ندارند که باید اقدام لازم در این زمینه صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به اهمیت متناسب سازی سیلوهای نگهداری گندم افزود: باید میزان کشت گندم و نرخ تولید این محصول بررسی و سیلوها براساس آن متناسب سازی شوند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول خواستار استمرار و جدیت در بازرسی نانواییها شد و اظهارداشت: سهمیه واحدهای نانوایی متخلف کم یا قطع شود از سوی دیگر نانواییهای با کیفیت، مورد تشویق قرار گیرند.
وی تدوین طرحی برای افزایش کیفیت نان را ضروری دانست و گفت: برای تدوین این طرح علاوه بر ادارات استاندارد و بهداشت از نظرات اساتید دانشگاهی نیز استفاده شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول نیز در این نشست گفت: در یک ماه اخیر ۱۳۴ مورد بازرسی از طرف واحد بازرسی اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول و چهار مورد بازدید مشترک با همراهی تعزیرات حکومتی، مرکز بهداشت و اداره غله از واحدهای نانوایی در سطح شهر و روستا صورت گرفته است.
محراب عبدالهی اظهار کرد: ۲۶۵ واحد صنفی نانوایی در شهرستان دزفول فعالیت میکنند که از این بین ۱۵۶ نانوایی در سطح شهر و مابقی نیز در حوزه روستایی قرار دارند.
وی با اشاره به فعالیت ۲۲ واحد نانوایی نان بربری و سه واحد نانوایی نان سنگک در دزفول، افزود: این ۲۶۵ نانوایی در مجموع یک هزار و ۱۰۰ اشتغال مستقیم ایجاد کردهاند.
عبدالهی تصریح کرد: در این بازدیدها ۱۴ تخلف صنفی احراز شد که ۶ مورد مربوط به گرانفروشی و کمفروشی نانواییها و هشت مورد نیز مربوط به استفاده از جوش شیرین بوده که پرونده این نانواییهای متخلف به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
وی با اشاره به موازی کاری برخی دستگاههای عضو کارگروه آرد و نان، تأکید کرد: این امر موجب نارضایتی برخی از دستگاهها شده که لازم است اعضای کارگروه آرد و نان شهرستان صرفاً در حوزه وظایف خود ورود کنند.