واکسیناسیون زیر 12 ساله‌ها را جدی بگیرید
  • امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : 23 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Monday - 15 September - 2025
3

واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله‌ها را جدی بگیرید

  • کد خبر : 113312
  • 20 بهمن 1400 - 9:52
واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله‌ها را جدی بگیرید
طبق اعلام وزارت بهداشت ابتلای کودکان به اُمیکرون بسیار قابل توجه است و حداقل ۲۰ درصد موارد بستری تنفسی اخیر، از بین کودکان هستند و با توجه به این شرایط وخیم، شک نکنید که واکسینه‌کردن زیر 12 ساله‌ها یک ضرورت است و خانواده‌ها نباید از آن غفلت کنند.

به گزارش تابا؛ دیگر همه فهمیده‌ایم که سویه امیکرون، نه تنها کم‌خطر نیست بلکه قدرت کشندگی هم دارد و بعد از قتل‌عامی که در برخی کشورها به راه انداخته، حالا آمار فوتی‌های روزانه ما را هم دوباره سه‌رقمی کرده است. دیروز ۱۱۴ هموطن دیگرمان را به دلیل کرونا از دست دادیم و به نظر می‌رسد روزهای تلخ‌تری هم پیش رو داشته باشیم، با این حال هنوز برخی از مردم حتی برای تزریق دوز اول واکسن هم مراجعه نکرده‌اند.

با وجود همه تاکیدات، در کشور ما هنوز برخی‌ها واکسن‌گریزند و جان خود و دیگران را به بازی گرفته‌اند. طبق آمار، تعداد تزریق‌کنندگان دوز اول به ۶۱ میلیون رسیده و این یعنی هنوز چندین میلیون نفر حتی دوز اول را هم تزریق نکرده‌اند. آمار تزریق‌کنندگان دوز دوم هم به ۵۴ میلیون رسیده و باید منتظر افزایش تعداد آن بود.

اما نگران‌کننده‌تر این‌که، سرعت مراجعه مردم برای تزریق دوز سوم چندان مطلوب نیست و تاکنون فقط ۲۰ میلیون نفر این کار را انجام داده‌اند. این بی‌تفاوتی را بگذارید کنار بی‌خیالی گسترده نسبت به سویه امیکرون، تا بهتر متوجه شویم که چرا درحال بازگشت به روزهای سیاه هستیم.

آمار وزارت بهداشت را هم بخوانیم تا بدانیم واکسن نزدن چه بلایی بر سرمان آورده است: «۹۰ درصد افرادی که در این سویه بستری می‌شوند، واکسن تزریق نکرده‌اند و علاوه بر آن، کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجتماعات خانوادگی در شیوع امیکرون در جامعه تاثیر زیادی داشته است».

خبرهای نگران‌کننده امیکرونی تمامی ندارد و باید به این نکته هم اشاره کنیم که طبق اعلام وزارت بهداشت ابتلای کودکان به اُمیکرون بسیار قابل توجه است و حداقل ۲۰ درصد موارد بستری تنفسی اخیر، از بین کودکان هستند. مصداق تلخش هم این‌که، رئیس بیمارستان کودکان ابوذر اهواز، از بستری شدن ۲۷۰ کودک مبتلا به کرونا و پرشدن تخت‌های این بیمارستان خبر داد.

با توجه به این شرایط وخیم، شک نکنید که واکسینه‌کردن زیر ۱۲ ساله‌ها یک ضرورت است و خانواده‌ها نباید از آن غفلت کنند. خوشبختانه واکسیناسیون کودکان ۹ تا ۱۲ سال در حال انجام است ضمن آن‌که واکسیناسیون ۵ تا ۹ ساله‌ها هم از امروز امکان‌پذیر شد. در کنار اهمیت بالای واکسیناسیون، رعایت دستورالعمل‌های پیشگیرانه هم یک بخش مهم ماجراست که ما حتی در پیک ششم در آن لنگ می‌زنیم؛ هم مردم در این رعایت‌کردن‌ها کوتاهی می‌کنند و هم نهادهای مسئول تقریبا بی‌خیال نظارت‌ها و مداخلات موثر شده‌اند. دکتر «حمید سوری»، رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، دراین‌باره می‌گوید:

* لازمه مقابله با همه‌گیری، تعطیل‌کردن‌های گسترده نیست بلکه ما به مدیریت هوشمند نیاز داریم. باید بدانیم کانون‌های آلودگی دقیقا کجاست و همان‌جا را نقطه‌زنی کنیم. البته اگر شرایط وخیم شد، تعطیل‌کردن هم یک راهکار اثرگذار است.

* این‌که چرا در پیک ششم نیز مانند پیک‌های قبل، همچنان در نقطه‌زنی مشکل داریم، سوال ما از وزارت بهداشت هم هست. وظیفه وزارت بهداشت این بوده که سطوح خطر را به صورت مستمر رصد و معین کند

نه این‌که طرحی مثل رنگ‌بندی شهرها اجرایی شود که باعث گمراهی می‌شود.

* باید با معیارهای اپیدمیولوژی درست، نقطه‌های ابتلا و خوشه‌های طغیان بیماری در استان‌های مختلف شناسایی شود و با کمک مراکز علمی، دست به مداخلات موثر در این نقاط بزنیم.

دکتر سوری یک پیش‌بینی هم درباره روزهای پیش رو ارائه می‌کند: «سرعت شیوع سویه امیکرون خیلی زیاد است و احتمالا ما در طول ۴ تا ۶ هفته پیک بیماری، به بیشترین آمار مبتلایان کرونا طی دوسال اخیر خواهیم رسید». البته او ابراز امیدواری می‌کند که با توجه به تجربه جهانی و قدرت کمتر این سویه در افزایش آمار بستری و مرگ، به وضعیتی مشابه موج دلتا نرسیم.

لینک کوتاه : https://tabakhabar.ir/?p=113312

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.