معاون استاندار خوزستان گفت: برای کاهش آسیب های اجتماعی پژوهش های میدانی نیاز است و بی شک تشکیل کانون علمی آسیب شناسی استان می تواند در تحقق این هدف موثر باشد.
به گزارش تابا؛حسین حسین زاده اظهار داشت :نیروی انتظامی رسالت سنگینی در استان را بر عهده دارد که بخش عمده ای از آن به دلیل تنوع موضوعات مختلف در سطح استان است.
وی افزود: در جلسات منطقه ای سطح کشور، بارها اشاره داشته ایم که خوزستان با ۲۷ شهرستان در مقابل استانی با چهار شهرستان به مراتب کار دشوارتری را برای برقراری نظم و امنیت بر عهده دارد.
معاون استاندار خوزستان گفت: حجم کار نیروی انتظامی به لحاظ کمی بالا بوده و در برخی از شهرها مشکلات فراوانی داریم که شایدبرابر با حجم مشکلات یک استان دیگر باشد.
وی بیان کرد: نیروی انتظامی تلاش فراوانی برای مأموریت های خود داشته تا در کنار گستردگی کمی از نظر کیفی نیز رشد قابل توجهی داشته باشد اما رسیدن به این موفقیت نیازمند راهکارهای علمی است.
حسین زاده تصریح کرد: نیروی انتظامی استان از افراد تحصیل کرده و دارای مدارک عالیه دانشگاهی تشکیل شده و این ظرفیتی است که می تواند امر پژوهشی را نهادینه کنیم.
وی گفت: دشمنان همواره در چنین فضاهای اعتراضی به دنبال تحقق اهداف خود بوده و خوشبختانه اعتراضات مردم در ماه های اخیر که بیشتر آن ها مطالبات بهحقی بود، منجر به حادثه تاسف باری نشد که در چنین شرایطی باید با اعتماد سازی مشکلات را به حداقل برسانیم.
همچنین منصور زراء نژاد عضو دپارتمان آسیب شناسی استان و استاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: رویکرد نیروی انتظامی در ارتباط با وظایف ذاتی خود ، رویکرد قابل قبولی بوده و جای تقدیر دارد.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: تشکیل کانون علمی بررسی آسیب های اجتماعی استان، حلقه زنجیری است که به تعمیق رویکرد نیروی انتظامی کمک می کند.
زراء نژاد افزود: بسیاری از مسائل نظم و امنیت فقط به بحث ماموریت ها، ظرفیت ها و توانمندی نیروی انتظامی بر نمیگردد بلکه هماهنگی با سایر دستگاه ها و کارشناسان برای تحقق اهداف مورد نظر نیز لازم است.
عضو دپارتمان آسیب شناسی استان گفت: بخشی از لازمه های ایجاد نظم و امنیت به خود نیروی انتظامی برمی گردد و بخشی نیز متوجه جامعه مدنی است.
همچنین فاضل خمیسی رییس اداره آموزش وپرورش ناحیه چهار اهواز و عضو دپارتمان آسیب شناسی استان گفت: اگرچه در حال حاضر در برخی مواقع با آشفتگی اجتماعی مواجه هستیم اما امید داریم که مشکلات با تحقیقات و کارهای علمی برطرف شود.
وی افزود: هیچ یک از مشکلات جامعه ابدی نیست و قابل حل است اما مهمترین راه رفع مشکلات، افزایش سطح امیدواری مردم و احساس عدالت اجتماعی است.
رییس اداره آموزش وپرورش ناحیه چهار اهواز گفت: اگرچه نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت رسالت هایی را بر عهده دارد اما دولت محوری و پلیس محوری تنها راه برقراری نظم و امنیت نیست بلکه توجه به جامعه مدنی باید در اولویت قرار گیرد.
وی تصریح کرد: دولت ساختار مهندسی شده برای رفع مشکلات شکل می دهد اما این جامعه است که می تواند مسائل و مشکلات را به خوبی مدیریت کند.
همچنین سرهنگ مسعود فلاحی مشاور فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان و یکی دیگر از اعضای دپارتمان آسیب شناسی استان گفت: نیروی انتظامی نباید با سازمانی که مردم با آن سروکار ندارند مقایسه شود چرا که مسئولیت های آن به مراتب سنگین تر از سایر دستگاه ها است.
وی افزود: استفاده از ظرفیت طوایف در خوزستان برای شناسایی افراد شرور و کاهش اسیب های اجتماعی در شرایط کنونی بسیار تاثیرگذار است.
مشاور فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان گفت: درسال های اخیر بسیاری از طوایف در خصوص حمایت از افراد طایفه خود در صورت ارتکاب تخلف و سایر مشکلات ، اساسنامه های حمایتی خود را تغییر داده و با قانون و شرع تطبیق داده اند.
وی تصریح کرد: آنها در اساسنامه های خود آورده اند که افرادی خلافکار، سارق و متجاوز به عنف مورد حمایت صندوق مالی طایفه قرار نمیگیرند که این خود آغازی برای کاهش آمار جرم ،جنایت و سرقت در استان است.
سرهنگ فلاحی یادآور شد: در حال حاضر آموزش های فنی و حرفه ای در زندان ها ارائه می شود اما زندانی زمانی که وارد جامعه می شود باید مورد حمایت قرار گرفته و برای اشتغال آزاد تسهیلاتی را در اختیار داشته باشد چون اگر حمایت نشود مجدد به خلاف باز می گردد.