به گزارش تابا ، ترنم شیرین بهار، تازه در دل طبیعت دمیده شده اما نیشکر از همین ابتدا، سلامی به شعارِ سال داده و چشم در چشم بهار، تحفهی «اشتغال» و «تولیدِ دانشبنیان» را برای شکرستانِ ایران به ارمغان آورده و کامش را شیرین کرده است.
اگر تا پیش از این، «ویناسِ» نیشکر یک پسماندِ دست و پاگیر و بد بو بود اما حالا در همنشینی تخصص و دانش، خاکِ وجودش کیمیا شده و در گوشه چشمِ متخصصین نیشکر، حکم مادهای ارزشمند یافته که هم سبب اشتغال میشود و هم تولید در پناهِ محیطزیست، رونقی دوباره مییابد.
«ویناس» حاصلِ فرآیندِ تولیدِ الکل طبی از ملاسِ نیشکر است و حالا با تکمیلِ بزرگترین طرح تغلیظ پساب صنعتی الکل رازی، گامی مهم در تحقق صنعت سبز برداشته شده است.
ویناس پسماندی آبدار است و مثل ما انسانها دو سوم وجودش را آب گرفته که در فرآیند تغلیط سازی، این آب، بازچرخانی میشود و به پای گلها و درختها ریخته خواهد شد.
این پسماندِ نیشکر در عین حال، سرشار از مواد مغذی مثل فسفاتها و نیتراتهاست و محصول برآمده از طرحِ تغلیظ ویناس، در غنیسازی کودها و تهیه خوراک دام استفاده میشود که برای رشد گیاهان و تغذیه دامها معرکه است.