پروژه انتقال آب غدیر مشکلات اساسی دارد و اگر مشکلات پروژه غدیر حل نشود نه تنها بحران خشکسالی حل نمی شود بلکه تبدیل به بحران اجتماعی خواهد شد.
جلسه شورای آب و برق ستاد مدیریت بحران استان امروز دوشنبه ۲ بهمن در سالن جلسات اداره کل مدیریت بحران استان به ریاست کیامرث حاجی زاده برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تابا، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه پروژه انتقال آب غدیر مشکلات اساسی دارد اظهار کرد: این پروژه نیاز به اصلاحات دارد، اگر مشکلات پروژه غدیر حل نشود نه تنها بحران خشکسالی حل نمی شود بلکه تبدیل به بحران اجتماعی خواهد شد.
دکترعلی محمد آخوندعلی در ادامه افزود: نباید تامین آب پروژه غدیر از پشت سد دز صورت گیرد زیرا با کم شدن ارتفاع آب، کشاورزان در آن منطقه با مشکل مواجهه خواهیم شد و کشاورزی در این قسمت از استان با خطر انقراض همانند دیگر قسمت ها رو به رو خواهد شد.
وی تصریح کرد: نیازی نیست از ۱۰۰ درصد نیروی ثقل زمین برای انتقال آب استفاده کرد. با انتقال آبگیرها به مناطق پایین تر از سد می توان آب را تقریبا به اهواز و نواحی اطراف می رساند و دیگر نیازی به انتقال آب از پشت سد نخواهد بود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز اذعان داشت: با ظهور سیلاب ها، گل و لای بودن رودخانه ها در سطح مشخص نخواهد شد؛ به طوری که در ظاهر آب صاف و زلال است اما جریانات گل و لای درچند متر زیر سطح آب همچنان باقیست با وجود این درست درهمان جایی که آبگیرها قرار دارند آب گل آلود به غدیر تحویل خواهند داد.
در ادامه آخوند علی با بیان اینکه باید به نقطه نظرات اساتید دانشگاه ها و اهالی فن گوش فرا داده و به آنها عمل نمود، گفت: با توجه مسئولین ذیربط به نقطه نظرات اساتید دانشگاه ها که در نتیجه تحقیقات آن ها در زمینه های تحصیلشان حاصل شده، می توان کلانشهر اهواز و دیگر شهرهای بحرانی استان را از این وضعیت اسفناک با راه کارهای درست و علمی نجات داد.
در انتهای نشست نیز مدیرکل بحران استان خوزستان ضمن در نظر گرفتن نقطه نظرات جمع حاضر مبنی بر مشکلات آب برق استان در پی بحران های به وجود آمده نظیر خشکسالی و پدیده ریزگردها با ارائه مصوباتی اظهار کرد: استان خوزستان از نظر زیرساختی مشکلات فراوانی را دارا می باشد که با این روند جلسات راه به جایی نخواهیم برد، برای مقابله و حل کردن این مشکلات باید مسئولین ما روحیه جهادی به خود بگیرند.
وی در ادامه افزود: مدیران شرکت های ما در منطقه باید مسئولیت پذیر باشند و وظایفه خود را فرای تولید ببینند، امنیت و سلامت مردم خوزستان باید در اولویت همه وظایف آن ها باشد، اگر خود را فرزند این خاک می دانند ابتدا باید به محیط زیست اطراف صنایع خود برسند نه اینکه بیشتر به این معضلات دامن بزنند وسلامتی مردم را به خطر بیاندازند، تا زمانی که این فرهنگ در میان ما جا نیافتد و اجرا نشود این جلسات راه به جایی نخواهد داشت.
حاجی زاده با اشاره به گرمای بی سابقه هوا در چهار دهه اخیر ضمن تشکر از سازمان های آب و برق در پی همیاری آن ها در این چهار دهه اذعان داشت: امسال از نظر گرما و خشکسالی وضع بدتری نسبت به سال های گذشته خواهیم داشت، در بحث توزیع آب باید اقدامات جدی صورت گیرد و از هدر رفتن آب های ذخایر پشت سد به عنوان زهکشی مزارع به شدت باید جلوگیری شود.
مدیرکل بحران استان خوزستان خطاب به مدیران و مسئولان دستگاه ها عنوان کرد: متاسفانه بعضی ها به دنبال منافع دستگاهی خود و جزیره ای عمل کردن هستند، می خواهند لوح های رنگارنگ را تحت عناوین مختلف بگیرند و به فکر منافع مردم ومسائل زیست محیطی نیستند. نتیجه آن مشکلاتی است که امروز من و شما وارث آن هستیم.
وی افزود: مصایب پیش روی استان خوزستان شوخی بردار نیستند. امنیت استان امنیت کل کشور است و مدیران ارشد موظف به حضور در جلسات دعوت شده هستند. در صورت آماده باش هیچ مدیری نباید از استان خارج شود و در صورت اضطرار باید جانشین خود را تعیین کنند.
حاجی زاده خاطر نشان کرد: با توجه به بحران های پیش رو در مواجه با خشکسالی اولویت سازمان آب و برق تامین آب شرب مردم است و برای رو به رویی با پدیده ریزگردها اولویت تامین آب کانال عرصه های ریزگرد و تالاب ها می باشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان در پایان با بیان اینکه در زمینه امنیت شبکه آب و برق که باید مهم شمرده شود خاطر نشان کرد: مدیران لازم است اقدامات مورد نیاز را در این خصوص انجام دهند همچنین آب رها شده پشت سد کوثر باید مدیریت شده و فقط در زمینه شرب استفاده شود./ علی رشیدنیا

















